Postul nu e post destul

Mutu la munte si la mare

Julius Constantinescu

Eu cred că tot ar mai încăpea puţin Mutu pe ici, pe colo.
De pildă, ar fi mişto să se dea Mutu şi în cinematografe. Adică să-ţi iei gagica de mînă şi s-o scoţi la Multiplex, la un “Mutu la mare şi la munte”, “Mutu în alertă”, “Mutu la plimbare”, “Mutu şi fraţii săi”, “Mutu în Ţara Minunilor”. Sau aşa, mai pentru intelectuali, la un “Citizen Mutu”, “Cîteva zile din viaţa lui Mutu” sau “Adi and Clyde”. Altfel ar pica şi sămînţa, altfel ar consimţi şi fata cînd ai bulăni-o discret în sală. Ar merge lumea mai cu drag la cinema.
Şi să se dea şi pe alte posturi de televiziune, să vadă toată lumea, zic. Discovery ce are, nu e bun? Aş vrea să văd “Mari comandanţi – Adrian Mutu”, “Acoliţii lui Mutu” şi “Oraşele lumii – Florenţa, oraşul lui Dante, Lorenzo DeMedici şi Adi Mutu”.
Personal, l-aş vedea şi pe Arte, TVR Cultural sau Mezzo. Măcar pentru că citeşte pe Dostoievski (de-asta abia aleargă Contra pe teren, că citeşte Mutu toată noaptea în cantonament şi-i ţine lumina aprinsă). Să se transmită, tată, de la GDS, “Dialoguri cu Adrian Mutu”, să fie invitat permanent la “Polemici necesare” şi la “Adevăruri subiective”. Să vedem şi noi o copertă ca lumea la “Observatorul cultural”, cu Mutu şi Consuelo, nu oboseli de-alea cu Sartre şi Simone de Beauvoir.
Şi să facă mai multe domnul Mutu, că încă sînt canale gen CNN care n-au ştiri cu el, şi eu aş vrea să-l văd şi acolo. Ar putea, de pildă, să-l prindă pe Bin Laden, sau să fie primul fotbalist care păşeşte pe Lună şi dă gol pe Marte, sau să fie primul bărbat care pozează în Playboy, ceva de genul ăsta. Să fie atît de tare, încît să apară, în locul bancurilor cu Chuck Norris, bancuri cu Adi Mutu. Uite, îl lansez eu pe primul, aşa, de încurajare: “Ştiţi la cine se gîndeşte nevasta lui Adi Mutu cînd face sex cu el? La el!”.

Share:

14 comments

  1. sor'sa 23 March, 2009 at 01:27

    E adaptată, da’ adaptată bine: Adi Mutu nu e(ra) dependent de cocaină, ci cocaina e(ra) dependentă de Adi Mutu!

  2. Robintel 23 March, 2009 at 01:53

    “Mingea fuge de Aid Mutu iar el o prinde mereu”. Sau: “De ce are Florenţa stadion? Că aşa a decis Adi Mutu.”.

  3. dan 23 March, 2009 at 02:00

    cand gasesti torrent cu meciul de azi sa mi-l dai si mie 🙂 eu is polist, dar ce o facut craiova azi merita vazut de mai multe ori…

  4. FwoRD 23 March, 2009 at 03:14

    Mutu dă două goluri dintr-un singur șut..

  5. Laur 23 March, 2009 at 08:16

    Adi Mutu nu cade in careu. El sta drept si roteste Pamantul cu 90 de grade.

  6. Calarasu 23 March, 2009 at 10:17

    Ma, eu nu stiu cine e Mutu asta de care ziceti voi, ca eu sunt nascut in anul 2 i. A.Mutu.

  7. artistu 23 March, 2009 at 11:35

    Si pe tricou sa scrie: MUTU’I MUT SI’S “AIA” GOALA! 😀

  8. ferdinand 23 March, 2009 at 11:40

    (la ordinea zilei)

    La primul gol al craiovenilor, din Craiova-CFR 4-1, Mutu ar fi dat si centrarea si golul… Si tind sa cred ca ar fi avut un aport si la respingerea fata a lui Nuno Claro.

    La golul doi al craiovenilor, din Craiova-CFR 4-1, Mutu ar fi obtinut penalty si daca nu ar fi avut aparator intre el si Nuno Claro… Bineinteles, el ar fi executat penalty-ul.

    Primul gol al cfr-istilor, din Craiova-CFR 4-1, l-ar fi gasit pe Mutu la bara din dreapta lui Bornescu.

    La golul 3 al craiovenilor, din Craiova-CFR 4-1, Mutu ar fi fost marcator din postura lui Dananae, dupa un sut de pe partea dreapta care s-ar fi folosit, abil, de capul lui F. Costea.

    La golul 4 al craiovenilor, din Craiova-CFR 4-1, Mutu, ar fi reusit sa inscrie in locul ui Wobay fara sa se foloseasca de fuleul si sutul lui M. Costea.

    Desigur, Mutu ar fi inscris in toate situatiile favorabile ratate de craioveni.

  9. krossfire 23 March, 2009 at 11:57

    Sa nu uitam de jocurile video cu Mutu in care inainte de fiecare meci Mutu salveaza Romania de amenintarea extraterestra.

  10. Siclitaru 23 March, 2009 at 13:15

    Dostoievski a scris “Idiotul” la comanda lui Adi Mutu

  11. writeman 23 March, 2009 at 13:55

    Adrian Mutu nu e mut, tace pentru ca asa vrea el.

  12. Sorana 23 March, 2009 at 16:32

    Este “Crima si pedeapsa” ca nu te-ai gandit si la desene animate. Nu pot sa cred ca ai uitat un asemenea aspect!!! Rusinica Batrane Lup de Mare! I’m back in town:)))Semnat: Muta:D

  13. JULIUS 23 March, 2009 at 16:43

    @sorana: “in town”? de cand e Mediasul oras? 😀

  14. Sorana 23 March, 2009 at 17:59

    @ julius: oricum Mutu nu era nici macar in proiect de cand e Mediasul oras, dar asteptam sa iasa la pensie sa ne declare Metropola:D

Leave a reply